top of page

Pompa ile anne sütü sağmak!


Anne sütünü sağmak için manuel pompa kullanmak .

Destek verdiğim annenin o akşam uyumasını istediğim için gün içinde anne sütünü sağmasını istedim. Emzirme eğitimi ve deneyimi ardından memeyi sağdık. Gelen bir kaç ml sütü saklama kabına alıp sakladık.

Manuel pompa ile anne sütünü sağmak

Bir sonraki öğünde, sağılmış sütü vermeyi planlıyorsanız, anne sütünü oda ısısında bırakabilirsiniz. Yine de güneş ışığı ve ısı kaynaklarından korunması gerekir. Tekrar ısıtılmaya da gerek olmadan yenidoğan bebeğe verilebilirsiniz.

Anne sütünü boşaltmak için elle veya pompa ile sağmak gibi yöntemleri kullanabilirsiniz. Bebeğe vermek veya anne memesinde bebeğin tüketemeyeceği kadar fazla süt salınmışsa da o sütün boşaltılması gerekir. Boşaltılan süt yine saklama kaplarında ve uygun koşullarda saklanıp, uygun şartlarda bebeğe verilir. Süt sağma pompaları konusu da çeşitlilik gösterir:

(Avantaj ve dezavantajına göre;)

Ev tipi pompalar;

emzirme sütyenleri ve sağma pompaları süreci kolaylaştırıyor.

Manuel pompalar; El ile sağdığınızdan, dikkatinizi ve enerjinizi vermeniz gerekir. Ancak manuel oldukları için fiyatı düşüktür ve emme basınç kapasitesi düşük olduğundan meme ucunuza hiç zarar vermez.

Elektronik pompalar ; El ile tutmadan bile sağılabilinir, o sırada boşda olan elleriniz ile başka işlerinizi yapabilirsiniz. Evi süpürebilir, yemek yapabilir yada dinlenme anındaysanız kitap okuyabilir bilgisayarda işinizi yapabilirsiniz.Yeni doğum yaptığınızdan itibaren düzenli bir şekilde memenizi boşaltmak ve o sağdığınız sütlerin uygun koşullarda depolanmasını sağlamak size pratiklik sağlayacaktır. Meme sağlığı için de gerekli olan sağma işlemi, sağılan sütlerin siz olmadan da bebeğinizin beslenmesinin aksatılmadan devam etmesini sağlayacaktır. Bu da sizin için; zaruri bebeğinizden uzaklaşma durumlarında (hastalanma, acil bir yere gitme vb) ya da keyfi seyahatlerinizde (kuaföre , arkadaşa, markete vb ) gitme durumunda kullanacaksınız. Üstelik çalışma hayatına dönmeyi planlayan annelerin vazgeçilmezleri olacaktır.

emzirme sütyeni ile beraber kullanacağınız emzirme korsesi sür sağma seanslarınızı kolaylaştıracak.

Emzirme sütyenine ilave olarak alacağınız süt sağma pompa korseleri de işinizi çok kolaylaştıracaktır.

Miyadında (37-42 haftalık doğmuş) yenidoğan bebeklerin dışında, prematür dediğimiz; düşük haftalık (28-36 hafta arası doğmuş) ya da düşük kiloda doğmuş dediğimiz (2500gr aşağısında doğanlar) yenidoğan bebeklerimizin emme refleksleri tam olarak gelişmediğinden emzirme sorunları yaşayacaktır. Bu sebeple lohusa, sütünü sağarak vermek durumunda kalacaktır. Bunların dışında; Çoğul gebeliklerde gelişme geriliği olması, düşük kilo ve hafta da doğmak zorunda olunması ile gelişmelerini tamamlamayan yenidoğan bebekler, yarık dudak, tavşan damak gibi doğumsal anomilileri olan yenidoğanlar ve down sendromunda da görülen emme refleksi yokluğu/azlığı durumlarında lohusa, anne sütünü sağarak bebeğine vermek durumundadır.

Ama günümüzde en çok çalışma hayatına tekrar geri dönen annenin ihtiyacı olacaktır. Pratikte sağma işleminin kolay olabilmesi ve zaman almadan gerçekleşmesi için ürün çeşitliliği boldur.

Emme refleksi az olan bebekler için hastanede kalma süresi uzundur ve anne sütünü emzirerek vermeniz pek olası değildir.

Elbette benim destek gecemde, sağılmış sütlerin nedeni; doğumun 3.gününde bulunan ve eve yeni gelen annemizi dinlendirmekti. Siz de yeğeniniz, torununuz için lohusanızı dinlendirimek amaçlı anneye süt sağdırın. sağılmış sütleri, sık sık beslenmesi gereken yenidoğanın gece öğünleri için kullanın. Bu deneyimi, deliksiz 7-8 saat uykuya alışık olan annenin geçiş evresi için kullanabilirsiniz. Deneyimlerinizi de benimle paylaşırsanız sevinirim, sevgiler.

Arşiv
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Son Paylaşımlar
Etiketlere Göre Ara
bottom of page