top of page

Tekrar meme emerek, biberonu bırakması için tüyolar...

Güzel annelerimiz üzülmesinler, yenidoğan bebeğimiz memeyi bıraktı sanki, her beslenme zamanı meme ile mücadele edip hırçınlaşıyor, biberonu verince şakinleşip karnını rahat doyuruyor.. İlk yapmanız gereken sakin olmanız, paniklememeniz, olan şey dünyanın sonu değil...

Önemli olan bebeğimizin karnının doyması, anne sütümüzü elle sağabiliriz ya da pompa temin edebiliriz; manuel/elektronik/hastane tipi olarak çeşitli tazrlarda olduğu gibi çok çeşitli firmalara ait meme sağma pompaları vardır. Size uygun gelen bir pompa ile sütünüzü sağın ve bebeğinizi tekrar emmeye alıştırana kadar mümkün ise anne sütü ile beslemeye devam edin.

Tekrar memeye alıştırılmaya çalışılan yenidoğan, çok açken, sinirli ve ağlıyorken ve hatta banyo yaptıktan sonraki öğünde meme denenmemelidir. Anne sütü ile biraz besleyip sonra memeyi tutmaya çalışılmalıdır.

Hem yenidoğanımız hem de lohusamız için keyifli, huzurlu hatta neşeli zamanlarda denenmesi, memeyi tutmayı ve tuturmayı mümkün kılacaktır. Memebaşı mutlaka elle uyarılmalı ve annesütü ile ıslatılarak bebeğin dudağına yakın yanağına değdirilerek "memeye emeklenmesi*" sağlanmalıdır. Memebaşı, bebeğin dudaklarının tüm areolayı kavrayacak şekilde tutması sağlanmalıdır. Memede uyumasına izin verilmemeli, ayaklarının altı, kulak memeleri, göğüs uçları uyarılarak uyanık kalması ve aktif emmesi ve 10-15 dk emmesi sağlanmalıdır.

Sağılmış sütünüzü bebeğe biberon yerine yeni nesil aparatlar kullanarak verilmesi, tekrar memeye alıştırılması aşamasında işinizi çok daha kolaylaştıracaktır. Hatta prematür dediğimiz düşük kilo ve/veya eksik kilolu doğan bebeklere de çok uygun olacaktır. Annenin ya da baba veya bir yakının, emme reflexini destekleyerek ama biberon kullanmadan hem de biberon ile emzirmek kadar kolay ve daha keyifli olan emme aparatları, yenidoğanımızın, annemizin, ailemizin işini kolaylaştırcaktır. İlk ve en önemli kural sakin olup keyfini çıkarmasınızı sağlamaktır. Keyif alırsanız bebeğiniz de keyif alacak ve memeye geri dönecektir. Yeterli miktarda anne sütünün salınmasının en temel ipucu; ironik ama emzirmektir; emzirdikçe yeterli miktar anne sütü de salınacaktır. Ve bebeğiniz memeyi istediği kadar emmesine izin vermeniz de, bebeğinize yetecek miktarın göğüsünüzde salınmasını sağlayacaktır. Emzirmekten keyif alın..

 

Arşiv
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Son Paylaşımlar
Etiketlere Göre Ara
bottom of page